Siirry pääsisältöön

3. I see it, I like it, I want it, I got it

 Miksi nettikaupat yleistyvät

Tässä blogitekstissä ajattelin kertoa verkkokaupoista oman kokemukseni perusteella. Tiedän, että Korona tulee varmasti jokaisella jo korvista ulos, mutta tämäkin aihe linkittyy vahvasti sen kanssa. Koronan myötä verkkokauppa ostaminen on ollut nousussa, sillä pandemian pahimpina leviämishetkinä ei ole ollut suositeltua kierrellä kaupoissa, eikä moni ole välttämättä itsekään halunnut riskeerata terveyttään shoppailun takia. Verkkokauppa myynti nousikin Koronan ensimmäisen aallon aikana jopa 75%. Nettikauppojen myötä shoppailusta on tullut entistä helpompaa, sillä pystyy ostamaan mitä tahansa ikinä haluaakin.

Aikaisemmin on voinut käydä niin, että menen kauppaan ja tavoitteena on löytää tietynlainen tuote. Monen tunnin kaupoissa kiertelystä huolimatta en tätä tuotetta kuitenkaan löydä ja joudun palaamaan kotiin turhautuneena. Nykyään voin suoraan Googlata mitä haluan ja netti täyttyy eri nettikaupoista mistä voin kyseisen tuotteen ostaa. Nettikauppojen huono puoli on kuitenkin se, ettei tuotetta pysty kokeilemaan etukäteen, jolloin tulee helposti ostettua tuotteita, jotka eivät itselleen istu. Tuotteiden palauttamisessa on aina oma vaivansa ja tämä myös kuluttaa luontoa turhaan.


Nettishoppailu


Puhelin

Minulla onkin muutama kokemus nettikaupasta tilaamisesta nyt lähiajalta. Toinen tapahtui black Friday päivänä. Olin jo viime vuoden black fridaysta asti suunnitellut, että ostan uuden puhelimen seuraavan vuoden black Friday myynneistä. Tämä päivä vihdoin koitti ja olin löytänyt pienen tarjouksen haluamastani puhelimesta. Olin kuitenkin samana päivänä töissä, joten en päässyt kaupoille aikaisin. Menin loppujen lopulta pahimpana ruuhkana ja ajattelin jo silloin, että haluan pois tästä tungoksesta. Astelin kauppaan ja kuinka ollakaan, kyseisestä liikkeestä oli haluamani puhelin loppunut. Kyselin olisiko muissa liikkeissä sitä vielä ja minulle sanottiin, ettei tuotetta voisi varata, koska kyse oli alennustuotteessa. Onnekseni puhelimen pystyi myös tilaamaan netistä ja sain lopulta haluamani puhelimen sen värisenä kuin halusinkin ja alennuksesta.

Mekko

Toinen kokemukseni oli netti vaatekaupasta. Tarvitsin iltapukua opiskelija juhlia varten. Ensin yritin kierrellä kaupoissa, mutta valikoima oli surkea, joten päätin melko nopeasti tilata mekon netistä. Päädyin etsimään mekkoa Zalandosta, joka on Saksassa perustettu vaatteiden verkkomyyntiin erikoistuvat verkkokauppa. Se on erittäin suosittu verkkokauppa Suomessa ja löysinkin sieltä kaksi hyvää mekko vaihtoehtoa. Zalandossa on myös se hyvä puoli, että heidän palautus-aika on jopa 100 päivää ja se on tehty mahdollisimman helpoksi. Toinen mekoista, jonka tilasin olikin liian iso, joten se lähtikin sitten heti palautukseen. Helppoutensa vuoksi nettikaupat ovat tulleet pysyäkseen. Tulevaisuudessa niiden rooli tulee luutavasti kasvamaan entisestään. Se miten voimme vielä kehittää nettikauppoja jääkin siis vielä nähtäväksi.

Mekkoni


Kommentit

  1. Kiinnostus lukea postaus heräsi heti otsikon kohdalla! Toit selkeästi esiin omat kokemuksesi nettishoppailusta ja sen vuoksi teksti olikin hyvin helppolukuista. Toit myös hyvin esiin nettishoppailun hyviä sekä huonoja puolia. Kaiken kaikkiaan kiinnostava ja mukaansatempaava postaus. Hyvää joulun odotusta!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti